• Hakkımızda
  • İletişim/Künye
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
MEDİKAL TEKNİK
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi
No Result
View All Result
MEDİKAL TEKNİK
No Result
View All Result

Çölyakla Mücadelede Yeni Umut: Biorezonans

13 Kasım 2015
0


Çölyak hastalığına ilişkin toplumsal bilincin oluşturulması adına çeşitli etkinlikler düzenlenen 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü vesilesiyle çölyak hastalığının tedavisinde yeni bir tamamlayıcı tıp yaklaşımı olan biorezonans metodunu anlatan Dr. Sinan Akkurt, önemli bir yardımcı tedavi olduğunu belirtti.

Dr. Akkurt, bir doğal tıp metodu olan biorezonans tedavisinin vücuttaki gluten alerjeni frekansının nötrleştirilmesini, böylelikle hastanın glutenli ürünlerine verdiği tepkinin ortadan kaldırılmasını amaçlayan tamamlayıcı bir tedavi olduğunu ve Avrupa’da 30 yılı aşkın süredir uygulandığını açıkladı.

Gluten isimli proteine karşı vücut savunma sisteminin aşırı duyarlılığı olarak tanımlanabilecek çölyak hastalığı son dönemde yaygınlaşırken, toplumun çölyaklılara karşı bilinci ise yeterince artmıyor. Restoranlarda, marketlerde kendilerine uygun gıdaları bulmakta zorlanan çölyak hastaları, tedavisi olmadığı söylenen bu rahatsızlıkla ancak beyaz un, buğday, arpa, çavdar ve yulaf içermeyen gıdalarla beslenerek mücadele etmeye çalışıyor. Bu noktada vücudun kendiliğinden, doğal olarak yaydığı elektromanyetik frekans verilerine dayalı, doğal ve yan etkisiz yardımcı bir tedavi yöntemi olan biorezonans metodunun çölyak hastalığının tedavisinde etkin sonuçlar sağlayabildiğine değinen Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, tedavinin kan testiyle başlayıp ortalama 10 – 12 haftada tamamlanabildiğini kaydetti. Biorezonans tedavisinin aynı zamanda ishal, bağırsak rahatsızlıkları, eklem ağrıları, kan düşüklüğü, karın ağrısı, gelişme geriliği gibi çölyakla birlikte rastlanabilen diğer şikayetler için de faydalı olduğunu açıklayan Dr. Akkurt,  tedavide hedefin hastanın buğday ürünleri tüketebilir hale getirilmesi olduğunu açıkladı.

Tags: araştırmahekim
Previous Post

Dikkat! Türkiye ‘Şeker’ Komasında!

Next Post

Menopoz Dönemindeki Kadınlar Göz Kuruluğu Riski Altında!

admin

Next Post

Menopoz Dönemindeki Kadınlar Göz Kuruluğu Riski Altında!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi

© 2024 Medikal Teknik Dergisi.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi

© 2024 Medikal Teknik Dergisi.