• Hakkımızda
  • İletişim/Künye
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
MEDİKAL TEKNİK
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi
No Result
View All Result
MEDİKAL TEKNİK
No Result
View All Result

Fıtık eden teknoloji

30 Ağustos 2015
0
Fıtık eden teknoloji

Uzmanlar, elimizden bir saniye bile düşürmediğimiz cep telefonlarının oluşturduğu tehlikenin her geçen gün arttığını söyleyerek; teknoloji kullanımı konusunda uyarıyor.

İlerleyen teknolojiyle birlikte cep telefonları, tablet bilgisayarlar gibi birçok mobil cihaz, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Uzun süre bilgisayar ve cep telefonu kullanımı, saatlerce vücudun ve başın öne eğik pozisyonda tutulduğu işlerle uğraşmanın sonucu baş ağrısı, boyun ağrısı, omuz ve kollarda ağrı oluşmakta ve bu tip ağrılardan şikayetçi olanların sayısı her geçen gün artmakta. Günümüzde teknolojik cihazları yoğun olarak kullanmaktan dolayı boyun ve omurga rahatsızlıklarının artış gösterdiğini vurgulayan Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, özellikle gençlerin bu cihazları ellerinden düşürmemelerinin duruş bozukluklarına ve hatta kamburluğa sebep olabileceğine dikkat çekiyor.

Sürekli aşağıya bakmayın

Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr Ali Şahabettinoğlu, baş öne eğik pozisyonda uzun süre kalınmasının omurga üzerinde baskıyı artırıp, omurgaya aşırı yük binmesine neden olarak, bel disklerinde hasara yol açabileceğini söyledi. Aynı riskin sürekli aşağı bakmayı gerektiren işlerle uzun süre uğraşanlar için de mevcut olduğunu anlatan Şehabettinoğlu boyun ağrıları kollara ve ellere vuruyorsa boyun fıtığı olabileceğine dikkat çekti. Bu durumda hemen bir fizik tedavi uzmanına gidip muayene olunmasını tavsiye eden Şehabettinoğlu günlük hayatımızda sık kullandığımız mobil cihazların gerekli tedbirler alınarak, doğru şekilde kullanılması durumunda sağlıklı ve ağrısız bir hayat sürdürülebileceğini de sözlerine ekledi.

Yarım saatte bir ara verilmeli

Özellikle bilgisayar, tablet ve cep telefonlarını kullanırken ve otururken 30 dakikada bir birkaç dakika ara vermenin ve 20-30 metre yürümenin koruyucu olarak önemli olduğunu ifade eden Ali Şahabettinoğlu, dünyada çok yaygın olan Manipülasyon Tedavisi’nin Türkiye’de birkaç uzman doktor tarafından bilinip uygulandığını vurguladı. Manipülasyon Tedavisi’nin (elle tedavi) hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans sürdüğünü ifade eden Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, tedavilerin 3-5 gün aralıklarla uygulandığını da belirtti.

Ameliyat oranı çok düşük

Bu tedavi sırasında rahatsızlığın olduğu bel ve boyun bölgesine ellerle bir takım bastırma, germe ve döndürme gibi teknikler uygulanıyor. Manipülasyon (elle tedavi) ile hastanın yüzde 98 oranında iyileştiğini, sadece yüzde 1-2 oranında ise ameliyat gerektiğini belirten Uzm. Dr Ali Şahabettinoğlu, ameliyatın boyun fıtığında, ellerde-kollarda ilerleyen kas gücü kaybı ya da ameliyatsız tedaviye cevap verilmemesi durumunda, bel fıtığında ise ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikâyeti olan ya da ameliyatsız tedaviye cevap vermeyen çok az sayıdaki hastada gerektiğinin altını çizdi.

Tags: boyun fıtığıcep telefonumansetsonhaberTeknolojiUzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu
Previous Post

Zehirde saklı tedavi

Next Post

Medikal Teknik sağlık turizmine el atıyor!

editor

Next Post
Medikal Teknik sağlık turizmine el atıyor!

Medikal Teknik sağlık turizmine el atıyor!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi

© 2024 Medikal Teknik Dergisi.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi

© 2024 Medikal Teknik Dergisi.