• Hakkımızda
  • İletişim/Künye
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
MEDİKAL TEKNİK
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi
No Result
View All Result
MEDİKAL TEKNİK
No Result
View All Result

Bu hafta sonu buluşma noktamız; Şile!

13 Kasım 2015
0
Bu hafta sonu buluşma noktamız; Şile!

Şile bu hafta sonu iki önemli organizasyona ev sahipliği yapacak.

mavipedal_tur

1- Dünya Diyabet Günü’ne özel bisiklet turunu kaçırmayın!

Türkiye’nin öncelikli sağlık sorunlarından biri olan diyabet konusuna dikkat çekmek amacıyla ‘Mavi Pedal Bisiklet Turu’  düzenleniyor.

Türkiye’de de yedi milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen diyabet konusunda kamuoyu farkındalığını artırmak amacıyla 14 Kasım Cumartesi günü, ‘Mavi Pedal Bisiklet Turu’ düzenlenecek. Türkiye Diyabet Vakfı tarafından organize edilen bisiklet turuna profesyonel bisikletçilerin yanı sıra, diyabete dikkat çekmek isteyen pek çok kişi katılım sağlayacaktır.

Türkiye’de diyabetin en çok görüldüğü köylerden biri olan Kömürlük köyünden başlayan bisiklet turu ‘Şile Diyabet Eğitim ve Yaşam Köyü’nde son bulacak. Diyabetli bisikletçilerin de destek verdiği Mavi Pedal Bisiklet Turunun ardından Şile Diyabet Eğitim ve Yaşam Köyü’nde ödül töreni düzenlenerek ‘14 Kasım Diyabet Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Organizasyon: Türkiye Diyabet Vakfı – Tarih: 14 Kasım 2015
■ Profesyonel Bisikletçilerin Yarışı- Başlangıç Noktası: Şile Kömürlük Köyü Sapağı- Saat: 11:00

■ Halk Bisiklet Aktivitesi- Buluşma Noktası: Alemdağ-Şile Yolu Karaca Mesire Alanı- Buluşma Saat: 11.30 – Hareket: 12.30

300-400 bisikletli ile Alemdağ’dan Şile Diyabet Köyü’ne kadar bisiklet yarışı

Avrupa’nın en büyük diyabet kampı

Avrupa’nın en büyük diyabet kampı olan Şile Diyabet Yaşam Köyü’nün açılışı da bu yıl gerçekleştiriliyor. 15 Kasım’da düzenlenecek görkemli bir törenle hizmete açılacak olan Diyabet Yaşam Köyü’nde yılda 5 bin diyabetliye eğitim verilebilecek. Türkiye Diyabet Vakfı olarak bize gurur veren bu merkez ülkemizden ve yurt dışından yüzbinlerce hastaya yaşam desteği sağlayacaktır.

Organizasyon: Türkiye Diyabet Vakfı- Tarih: 14 Kasım 2015- Saat: 14.00 Açılış Konuşması- 15.20 Teşekkür plaketlerinin verilmesi- 15.30 Ödül töreni- 16.00 Kokteyl

Türkiye’de yedi milyon kişinin diyabet ve komplikasyonlarından etkilendiğini ancak sadece beş milyon kişinin tanı aldığını vurgulayan Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, “Dünya Sağlık Örgütü verileri Türkiye’de diyabetin artış hızının dünya ve Avrupa genelinin üzerinde olduğunu ortaya koymaktadır.

Diyabet ülkemizde en sık rastlanan ilk beş hastalık arasında yer alırken her iki diyabetliden biri hastalığının farkında değildir. Bu nedenle diyabet konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmak son derece önemlidir” diyen Yılmaz, her yıl olduğu gibi bu yılda diyabete dikkat çekmek ve diyabetlilere destek olmak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

2- 15 KaUntitled-1sım Pazar Şile Belediyesi “Tohum Takas Şenliği”

Untitled-1

Şile Belediyesi 15 Kasım Pazar günü üçüncü kez “Tohum Takas Şenliği”ne ev sahipliği yaparak Ata tohumlarının değerine dikkat çekiyor. Yerli tohumları ve iyi, temiz, adil gıda ile beslenmeye yönelik yapılan etkinlikte aynı zamanda İstanbul’un ilk yeryüzü pazar adayı “Şile Doğal Ürünler Pazarı” tescilleniyor. Lezzet atölyelerinden çocuk atölyelerine, doktor görüşlerinden biyolog konuşmalarına, müzik dinletilerinden doğal ürünlerden yapılan tarhana ikramına festival tadında bir hafta sonu sağlıklı ve doğal beslenme meraklılarını bekliyor.

Tohum takas etmeye, ata tohumlarından elde edilen ürünlerle tanışmaya 15 Kasım Pazar günü Şile Tohum Takas Şenliği’ne katılımınızdan mutluluk duyarız.

Tags: ‘Mavi Pedal Bisiklet Turu’14 KasımdiyabetDünya Diyabet GünüProf. Dr. Temel YılmazŞile Diyabet Eğitim ve Yaşam KöyüsonhaberTürkiye Diyabet Vakfı
Previous Post

“Çelik Stent” tarihe karışıyor!

Next Post

“Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın”

editor

Next Post
“Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın”

“Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın”

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi

© 2024 Medikal Teknik Dergisi.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Medikal Ekipman
  • Sağlık
  • İlaç
  • Röportaj
  • Atama
  • Makale
  • |ENGLISH|
  • E-Dergi

© 2024 Medikal Teknik Dergisi.